top of page

"30-jaar" vriendschap bekrachtigen met een American Football clinic

Bijgewerkt op: 4 jun. 2020

Deze vriendgroep viert het hun 30-jarig jubileum met een sportieve American Football clinic.


De één wordt er niet vrolijk van en de ander gaat er met zijn vrienden sportief op uit. Maar uiteindelijk worden we het hopelijk allemaal, 30 jarig. De vriendengroep uit de omgeving Utrecht koos voor een sportieve activiteit en ging voor de beleving van een American Football clinic.


Mooi om te zien dat iedereen helemaal stond te springen toen ze in de kleedkamer alle helmen, shoulderpads en jerseys zagen. Alles hing netjes klaar, dus snel omkleden, de zwarte strepen onder de ogen en hop naar het veld. Alle blockmachines, tacklebag en stootkussens stonden klaar, zodat iedereen hele los kon gaan.


De deelnemers stormen de kleedkamer uit en zijn helemaal klaar voor de American Football clinic. Na een warming-up leren de deelnemers de technieken om te gooien, vangen, blocken en tacklen en werken samen om de blockmachine naar achteren te krijgen.


Halverwege de clinic is het tijd voor de whiteboard sessie en wordt de mooiste teamsport ter wereld uitgelegd. In een half uurtje tijd snapt iedereen de basis van het spel.

"Eigenlijk is het dus helemaal niet zo ingewikkeld! Het is eigenlijk een soort landje-pik. De volgende keer als ik het op tv zie, dan begrijp ik nu tenminste waarom dat gele vlaggetje gegooid wordt."

De tijd vliegt voorbij en de deelnemers zijn al bezig met het eindspel. Alle theorie en technieken die er tijdens de American Football clinic geleerd zijn komen nu samen. Het is best knap dat er een volledig partijtje gespeeld kan worden, als je bedenkt dat niemand het spel nog echt begreep toen men arriveerde.


Na 2 á 2,5 uur is de American Football clinic voorbij en stapt iedereen voldaan en met een glimlach het veld af. Het is tijd voor een lekker ijskoud biertje!

Comments


bottom of page