top of page

Meest gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen?

 • Is het gevaarlijk en loop ik snel blessures op?

Nee, we hebben gelukkig nog nooit een ernstige blessure gehad. Tijdens de American Football clinic is het contactgedeelte voornamelijk beperkt tot de stootkussens, tacklebags en blockmachines. Hierdoor is het contact zeer gecontroleerd en is de kans op blessures zo klein mogelijk.  Wil je helemaal geen fysiek contact, dan bieden wij de Flag Football variant aan. Zeer geschikt voor een ouder- en kind clinic. 

 • Hoe lang duurt een clinic?

Een clinic duurt in de normale opzet ongeveer 2 tot 2.5 uur. Dit is inclusief omkleden vooraf. Wij zijn erg flexibel en kunnen de clinic op maat maken, dus wanneer er niet voldoende tijd is kunnen wij de intensiteit verhogen en de clinic minder lang laten duren. Dit kunt u uiteraard gewoon aanvragen. 

 • Moet ik heel fit zijn om aan de clinic mee te doen?

Iedereen met een normale fysieke gesteldheid kan meedoen aan de clinic. Er zijn voldoende "waterbreaks" tijdens de clinic om even op adem te komen en iedereen bepaalt zijn eigen intensiteit.  

 • Is het alleen voor mannen?

Absoluut niet, de contactvorm American Football wordt wel meer beoefend door mannen dan door vrouwen maar een introductieclinic is bij uitstek ideaal om de sport te ervaren voor dames en heren.

 • Wat moet ik zelf meenemen? 

Wij zorgen voor alle nodige materialen voor de clinic. Wij raden aan sportieve kleding die vies mag worden en indien mogelijk schoenen met noppen mee te nemen. Dit laatste is niet noodzakelijk maar zal zeker helpen een betere football ervaring te krijgen. 

 • Wat zijn de kosten? 

De prijzen van de clinics verschillen, dit heeft te maken met het verschillende type clinic (flag football of tackle football). Wij kunnen een gespecificeerde offerte sturen aan de hand van uw wensen. Vraag een vrijblijvende offerte aan.

 • Wat is het minimum aantal deelnemers? 

Wij hanteren normaliter een minimum aantal deelnemers van 10 deelnemers. Mocht het aantal minder zijn, neem alsnog contact met ons op dan kijken wij naar opties.

 • Het spel lijkt erg ingewikkeld, wat zijn de spelregels? 

Wij kunnen gerust uren praten en uitleg geven over de spelregels en tactieken, maar het makkelijkste is om deze korte video te bekijken. 

 • Kunnen we douchen en omkleden?

Ja, wanneer de clinic plaatsvind op onze thuisbasis in Alphen aan den Rijn maken we gebruik van de kleedkamer en de faciliteiten van de Alphen Eagles. Dit zijn ruime kleedkamers, waarin vrouwen en mannen gescheiden kunnen omkleden en gebruik kunnen maken de douches.​ Is de clinic op locatie is dit uiteraard en afhankelijk verschillend per locatie. 

 • Kan ik dichtbij parkeren?

Ja, direct tegenover de accommodatie van de AFC Alphen Eagles ligt een parkeerplaats waarvan men gratis gebruik kan maken.
Het adres: De Bijlen 4, 2406 LL te Alphen aan den Rijn.

 • Wij willen graag nog iets extra's doen om de dag nog leuker te maken, wat is er mogelijk? 

Wij denken graag mee voor extra mogelijkheden, kijk voor voorbeelden hier van op onze extra opties pagina. Staat uw idee er niet bij dan betekend dit niet dat het niet mogelijk is. Neem gerust contact met ons op voor al uw vragen. 

De American Football clinic is niet een clinic zoals wij tekeer gaan tijdens een American Football training. Dit zou vermoedelijk tot blessures leiden. De American Football clinic van ProFootball Clinics is een beleving van de unieke American Football wereld, maar op een veilige en vooral leuke manier!

bottom of page