top of page
Vrijgezellenfeest in Amsterdam.jpg

Het was een sportieve ochtend voor de werknemers van het Centraal Planbureau (CPB). Tijdens de gehele dag werden er activiteiten voor de werknemers georganiseerd en American Football stond dan ook op het menu!


Dit sportieve uitje was een groot succes. De mannen kwamen allemaal met het openbaar vervoer en kwamen op het gemak met de OV-fiets naar de accommodatie van de Alphen Eagles. Hier werden ze warm onthaald met een lekker bakje koffie of thee en stond de international, Richard Bouthoorn, klaar om hen aan de mooiste teamsport te introduceren.


De beleving als "echte" American Football begon in de kleedkamer. Alle shoulderpads, jerseys en helmen hingen klaar en de mannen werden gelijk enthousiast. Iedereen trok zijn outfit aan en zij waren "Ready to go!".

Voor de American Football clinic tijdens het vrijgezellenfeest hingen alle shoulderpads, helmen en jerseys klaar in de kleedkamer.
American Football kleedkamer

Alle onderdelen van het spel kwamen aan bod. Er werd geoefend met het blocken, tacklen, gooien en vangen en er werd toegewerkt naar een wedstrijdvorm waarbij de winnende trap tussen de palen, "Fieldgoal", een mooie afsluiting was!

De ene was wat sneller dan de ander, maar de ander kon weer beter gooien. Herbert toonde zich een ware Quaterback en liet zien dat hij een aardig balletje kon gooien. Terwijl Joost zich ontwikkelde als een ware Wide Receiver, wist zich snel vrij te lopen en ving een aantal mooie ballen! Dat was vandaag prachtig om te zien, iedereen had zo zijn specialiteit en had een belangrijke bijdrage binnen het team.


Tijdens de "waterbreak" kwam het whiteboard erbij en werden alle basisregels van het spel doorgenomen. De verschillende posities werden toegelicht en alles viel op zijn plaats. Iedereen kon tijdens dit moment ook alle vragen stellen, terwijl de internationaal zijn mooiste wedstrijdervaringen deelde. De laatste interland tegen België stond nog goed in zijn geheugen en de mannen van het CPB werden super enthousiast van de verhalen.

"Voor mij was dit echt een bedrijfsuitje om nooit te vergeten. Allereerst was de clinic erg goed verzorgd! We kregen les van de quarterback van drievoudig landskampioen Alphen Eagles en tevens aanvoerder van het Nederlands team. Zijn enthousiasme sloeg gelijk over op het hele CPB-team. Vervolgens kwamen de verschillende facetten van de sport uitgebreid aan bod, variërend van werken met de bal tot en met het tackelen. Iedereen was erg enthousiast en hierover is nog lang gesproken op de werkvloer. Erg jammer dat ik deze coole sport nu pas, op 39-jarige leeftijd, heb kunnen ontdekken. Dit had ik echt 25 jaar eerder moeten weten! "

Na ruim 2 uur waren de mannen voldaan, hebben echt het gevoel dat zij het hele spelletje ervaren hebben, maar het belangrijkste..... Ze waren allemaal dolenthousiast en gingen met een glimlach richting de douche!

Hier word op de werkvloer nog lang met veel enthousiasme over nagepraat.


Ook benieuwd hoe je met jouw afdeling, organisatie of jouw collega's een stoere

American Football kunt beleven?


Het jeugdteam van Pucet kwam afgelopen zondag langs voor een American Football clinic. Zij hadden de dag volledig in het teken van Amerikaanse activiteiten en een American Football clinic paste hier perfect bij. De focus van de clinic lag op teamwork, zonder elkaar lukt niets. Dit is een van de fundamentele facetten van American Football en dit sloot hier goed op aan.

De mannen van de hockeyclub moesten even wennen aan de nieuwe sport, maar waren ondanks het slechte weer enthousiast bezig en er zaten zeker wat talenten in de groep!

American Football clinics zijn een leuke en leerzame optie voor teamuitjes voor sportteams. Wij verzorgen al jaren clinics voor onder andere voetbalteams, hockeyteams en volleyball teams. Het feit dat American Football net even anders is dan wat het team gewend is zorgt altijd voor leuke, gezellige maar ook leerzame ervaring voor het team.


Lees in onderstaande link hoe de mannen het uitje hebben ervaren: https://www.svarc.nl/2276/1448/prachtige-teambuildings-dag/
Bedrijfsuitje - CPB
Bedrijfsuitje - Salesrecruiter
Bedrijfstuitje - Dagelijs Lekker
Vrijgezellenfeest - Jeroen
Bedrijfsuitje - ING
Vrijgezellenfeest - Hans
Anker 1
bottom of page