Pro Football Clinics

Het was een sportieve ochtend voor de werknemers van het Centraal Planbureau (CPB). Tijdens de gehele dag werden er activiteiten voor de werknemers georganiseerd en American Football stond dan ook op het menu!


Dit sportieve uitje was een groot succes. De mannen kwamen allemaal met het openbaar vervoer en kwamen op het gemak met de OV-fiets naar de accommodatie van de Alphen Eagles. Hier werden ze warm onthaald met een lekker bakje koffie of thee en stond de international, Richard Bouthoorn, klaar om hen aan de mooiste teamsport te introduceren.


De beleving als "echte" American Football begon in de kleedkamer. Alle shoulderpads, jerseys en helmen hingen klaar en de mannen werden gelijk enthousiast. Iedereen trok zijn outfit aan en zij waren "Ready to go!".

Voor de American Football clinic tijdens het vrijgezellenfeest hingen alle shoulderpads, helmen en jerseys klaar in de kleedkamer.
American Football kleedkamer

Alle onderdelen van het spel kwamen aan bod. Er werd geoefend met het blocken, tacklen, gooien en vangen en er werd toegewerkt naar een wedstrijdvorm waarbij de winnende trap tussen de palen, "Fieldgoal", een mooie afsluiting was!

De ene was wat sneller dan de ander, maar de ander kon weer beter gooien. Herbert toonde zich een ware Quaterback en liet zien dat hij een aardig balletje kon gooien. Terwijl Joost zich ontwikkelde als een ware Wide Receiver, wist zich snel vrij te lopen en ving een aantal mooie ballen! Dat was vandaag prachtig om te zien, iedereen had zo zijn specialiteit en had een belangrijke bijdrage binnen het team.


Tijdens de "waterbreak" kwam het whiteboard erbij en werden alle basisregels van het spel doorgenomen. De verschillende posities werden toegelicht en alles viel op zijn plaats. Iedereen kon tijdens dit moment ook alle vragen stellen, terwijl de internationaal zijn mooiste wedstrijdervaringen deelde. De laatste interland tegen België stond nog goed in zijn geheugen en de mannen van het CPB werden super enthousiast van de verhalen.

"Voor mij was dit echt een bedrijfsuitje om nooit te vergeten. Allereerst was de clinic erg goed verzorgd! We kregen les van de quarterback van drievoudig landskampioen Alphen Eagles en tevens aanvoerder van het Nederlands team. Zijn enthousiasme sloeg gelijk over op het hele CPB-team. Vervolgens kwamen de verschillende facetten van de sport uitgebreid aan bod, variërend van werken met de bal tot en met het tackelen. Iedereen was erg enthousiast en hierover is nog lang gesproken op de werkvloer. Erg jammer dat ik deze coole sport nu pas, op 39-jarige leeftijd, heb kunnen ontdekken. Dit had ik echt 25 jaar eerder moeten weten! "

Na ruim 2 uur waren de mannen voldaan, hebben echt het gevoel dat zij het hele spelletje ervaren hebben, maar het belangrijkste..... Ze waren allemaal dolenthousiast en gingen met een glimlach richting de douche!

Hier word op de werkvloer nog lang met veel enthousiasme over nagepraat.


Ook benieuwd hoe je met jouw afdeling, organisatie of jouw collega's een stoere

American Football kunt beleven?

Kijk dan eens naar de mogelijkheden en neem contact met ons op. 

Sinds de oprichting van Pro Football Clinics verzorgen wij clinics voor het scala college, inmiddels 5 jaar. Door de jaren heen hebben enorm veel leerlingen kunnen ervaren hoe leuk de sport kan zijn. Wij hebben zowel eerste/tweede klassers als bovenbouwleerlingen kennis laten maken met de sport. De onderbouw met flag football en de bovenbouw met het echte werk. Bij deze wat feedback van Bas Smits, LO docent op het Scala College.


“Football clinics zijn al jaren met succes een vast onderdeel van het lespakket van onze BSM klassen!

"De kernwaarden van dit spel zorgen voor een hele goede aanvulling op wat ik de leerlingen tijdens de lessen wil aanleren"Wij hopen nog vele jaren clinics voor het Scala College te kunnen verzorgen, wij hebben zeker wat talenten gespot.


"Voor onze aanstaande bruid wilden we een actief en stoer vrijgezellenfeest. De clinic American Football was hiervoor een goede keuze. Door de goede opbouw en de enthousiaste begeleiding waren we binnen no time fanatiek aan het spelen. Wat ons betreft een echte aanrader!"