top of page

Speciaal onderwijs dolenthousiast!

Bijgewerkt op: 17 feb. 2020

Afgelopen week was Pro Football Clinics onderdeel van de sportweek op het Leo Kannerschool VSO. Dit is onderdeel van de scholengroep: Prof. Dr. Leo Kanner onderwijsgroep. Zij bieden onderwijs aan leerlingen met gedragsstoornissen en/of psychiatrische problematiek. 

Tijdens de gehele week werden er allerlei sporten aangeboden. Zo kwamen o.a. de mannen van ZZ Leiden langs voor een basketball clinic en mochten wij met Pro Football Clinics de leerlingen een spectaculaire introductie van het American Football geven. We werden warm onthaald en de leerlingen stonden te popelen om te beginnen. Toen we met alle shoulder pads, tackle bags, step over bags en het mascotte pak aankwamen waren alle ogen gelijk op ons gericht.

Onder begeleiding van de aanvoerder van het Nederlands Team, kwamen alle facetten van het spel aanbod. De leerlingen leerden hoe ze moesten gooien met die "vreemde" bal, hoe maak je een goede tackle en kregen de kernwaarden van het spel mee: strategie, discipline, teamwork en fun! Iedereen was dolenthousiast en iedere introductieclinic werd afgesloten met een foto met "Eagle" onze mascotte. Dit bleef niet onopgemerkt, want iedere docent kwam even kijken wat die jongens nu met al die spullen aan het doen waren. Ze zagen hun leerlingen super fanatiek aan het werk en sommige docenten wilden zelfs graag meedoen!

Het was een zeer geslaagde dag en Pro Football Clinics wil dan ook Erik van het Leo Kannerschool VSO bedanken en tot volgend jaar!

Comments


bottom of page